Spălarea automobilului

Deşi pare o operaţiune simplă, spălarea automobilului este o activitate care necesită unele cunoştinţe şi care, de multe ori, trebuie executată cu talent.

Când afirm acest lucru mă gândesc la puzderia de spălătorii auto existente în toate localităţile din ţară, unde, câte un lucrător cu un furtun într-o mână şi un burete înmuiat în detergent în cealaltă, spală de zor orice automobil, de sus până jos. Dacă solicitaţi să o cureţe şi pe dinăuntru scoate rapid covoraşele, le udă pe ambele părţi şi le pune să se usuce la soare, apoi înlătură praful de pe bord şi de pe geamuri cu o cârpă. 

Şi gata. Iar dacă solicitaţi o spălare de motor trebuie să fiţi atent să nu toarne apă în alternator sau în calculatorul instalaţiei de injecţie. Tarifele de spălare la aceste firme sunt cuprinse între 10-15 lei pentru o spălare exterioară, tot atât pentru o curăţire interioară şi încă 10 lei pentru spălarea motorului.

Există însă şi spălătorii bine dotate cu aparatură şi cu personal specializat. Acestea execută adevărate operaţiuni de înfrumuseţare care cuprind pe lângă spălarea exterioară şi iar pentru tablourile de bord, pentru jante şi anvelope sunt aplicate tratamente adecvate. 

Aceste  firme specializate în înfrumuseţarea maşinilor prezintă pachete de operaţiuni opţionale pentru fiecare beneficiar şi pentru fiecare maşină în parte începând de la suma de 100 de euro. Sumele de bani cheltuite sunt într-adevăr mult mai mari decât la o spălătorie obişnuită, de cartier, dar când  scoateţi automobilul de acolo veţi avea impresia că v-au dat o maşină nouă.  

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top