Competiția Citroen Racing Trophy România – Spectacol total

Competiția Citroen Racing Trophy România a bifat o nouă etapă la Raliul Sibiului. Surprizele s-au ținut lanț încă înainte de startul propriu-zis al cursei.

După mărirea numărului de parteneri ai competiției, prin cooptarea cunoscutei companii Gefco în rândul sponsorilor, organizatorii au pregătit și o mare surpriză pentru fanii raliurilor din România. A fost vorba de participarea, din postura de invitat special Citroen România, a lui Simone Campedelli, pilot oficial Citroen Racing.

Simone a adus pentru prima dată pe probele din România un superb DS3 R3, automobil de competiție de ultimă generație dezvoltat de divizia Citroen Racing.

Iar înscrierea lui Campedelli la startul celui mai dificil raliu din campionatul intern nu a fost un simplu act de prezență; ajutat de experimentatul navigator Danilo Fappani, Simone a întrecut toate așteptările, transformânduse în surpriza etapei.

După două victorii de Probă Specială, atât în varianta probei Șanta de noapte, cât și în cea de zi, și în urma unei serii de întâmplări care au condus la abandonul unor echipaje favorite la victoria de etapă, Campedelli a reușit o performanță extraordinară.

Deși a concurat pe un vehicul cu două roți motrice, Simone s-a clasat în final pe cea de-a treia treaptă a clasamentului general de la Sibiu. Și echipajele care punctează în Citroen Racing Trophy au fost la înălțime, victoria în trofeu, ca și la clasa 6 revenind clujenilor Vlad Cosma/Florin Dorca pe un Citroen C2 R2 Max.

Locul al doilea a revenit echipajului maghiar Norbert Bereczki/Laszlo Kozma, aflat la prima experiență pe macadam, de care s-au declarat foarte încântați, iar poziția a treia a fost adjudecată de echipajul bulgar Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov. O evoluție entuziasmantă la primul contact cu macadamul în carieră, a avut și Ekaterina Stratieva.

După terminarea concursului, duminică, piloții angrenați în Citroen Racing Trophy România au avut ocazia să-i ia locul lui Simone Campedelli la comenzile puternicului DS3 R3 și să experimenteze senzațiile oferite de noua creație Citroen Racing. La teste au participat în postura de copiloți atât invitații speciali Citroen, cât și jurnaliștii acreditați la competiție. Fără excepție, toți ne-am declarat entuziasmați atât de abilitățile tânărului pilot italian, cât mai ales de comportamentul exemplar al lui DS3 R3.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top