SsangYong își va schimba numele în KG Mobility

ssangyong korando emotion

Constructorul auto din Coreea are un nou proprietar și își va schimba numele în KG Mobility. Schimbarea trebuie însă aprobată la reuniunea acționarilor ce va avea loc în luna martie 2023.

Noul proprietar al mărcii SsangYong vrea ca marca să își schimbe numele. Din luna noiembrie a anului trecut, SsangYong se află în proprietatea KG Group, o companie specializată în producția de oțel și substanțe chimice. Noul proprietar are planuri mari cu marca SsangYong, iar președintele grupului, Kwak Jea-sun, spune că va începe cu un rebranding.

ssangyong torres

”Numele SsangYong Motors are o serie de amintiri frumoase, dar și o imagine dureroasă”, a spus Kwak la un eveniment organizat de Asociația Jurnaliștilor Auto din Coreea în Seul.

SsangYong va deveni KG Mobility

Toate modelele viitoare vor veni în lume sub numele KG, a mai adăugat el. Pentru a schimba numele mărcii, decizia trebuie aprobată în consiliul acționarilor ce va avea loc în luna martie. Dacă va fi aprobată, numele SsangYong va ieși din scena auto după 35 de ani.

SsangYong este cel mai vechi producător de automobile din Coreea de Sud, compania fiind înființată în 1954 sub numele Dong-Hwan Motor. Între 1967 și 1986, compania a folosit mărcile Shinjin Motor și Dong-A Motor. În 1986 a devenit SsangYong Motor.

Cunoscută pentru modele ca Korando și Musso, marca SsangYong a avut patru proprietari în istoria sa: Daewoo Group, Shanghai Automotive, Mahindra Motors și KG Group.

Via Korea Herald

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top