SsangYong Korando e-Motion debutează în Europa la începutul lui 2022

Anunțat inițial pentru 2021, primul model complet electric de la SsangYong va debuta pe piața europeană la începutul anului 2022.

Versiunea electrică a SUV-ului coreean SsangYong Korando va debuta comercial pe piețele din Europa la începutul anului viitor. Producția primului model electric SsangYong a început la jumătatea acestui an, dar lansarea europeană a fost întârziată.

Primul SUV electric de la SsangYong

Numit Korando e-Motion, noul SUV electric folosește un motor electric de 190 CP alimentat de o baterie de 61.5 kWh. Motorul este amplasat pe puntea față, modelul Korando e-Motion fiind disponibil doar în variantă 4×2. Autonomia oficială anunțată este de 339 kilometri, măsurată în ciclul WLTP.

Modelul electric are o greutate totală de 1.756 kilograme, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 156 km/oră. Constructorul coreean nu precizează capacitatea maximă de încărcare a bateriei, dar spune că modelul are nevoie de 33 minute pentru o încărcare rapidă de la 20 la 80%. Standardul folosit pentru portul de încărcare este Combo CCS.

SsangYong Korando e-Motion este derivat direct din actualul model Korando cu motor termic. Pentru a le deosebi, coreenii au aplicat o serie de elemente de culoare albastră pentru versiunea electrică. Inserțiile albastre se regăsesc pe carcasele oglinzilor exterioare, în zonele de protecție și chiar în conturul farurilor.

Via automomotorsisport.ro

Adaugati comentariu