SsangYong XAVL Concept anunță noul SUV compact Korando

SsangYong va prezenta un nou concept la Salonul Auto de la Geneva. Intitulat XAVL Concept, acesta prefigurează viitorul SUV de clasă compactă al mărcii.

Deși inițial se credea că brandul coreean aflat sub patronajul indian al gigantului industrial Mahindra va prezenta noua generație Korando, se pare că SsangYong a preferat să continue campania de teasing cu un alt prototip ce evocă liniile acestuia.

Designul conceptului pregătit pentru Salonul de la Geneva este, însă, mai aproape ca oricând de aspectul versiunii finale de serie a noului Korando, așteptat pe piață spre finele anului.

SsangYong anunță că a pregătit pentru conceptul XAVL nu una, ci două motorizări, un diesel de 2,2 litri și un turbo de 2 litri, alimentat cu benzină, ceea ce ne trimite deja cu gândul la o gamă similară pentru modelul Korando de serie.

XAVL este un acronim pentru Exciting Authentic Long Vehicle, denumire aleasă pentru a ilustra caracterul de mașină de familie a prototipului SsangYong, un SUV cu design modern și spațiu pentru șapte pasageri.

ssang-yong-suv (4)

Adaugati comentariu