Start dificil pentru Emanuel Gyenes în Dakar 2022

După prima probă specială, pilotul moto Emanuel Gyenes a fost la un pas de abandon din cauza unor probleme tehnice.

Prima probă specială a Dakar-ului a adus mari probleme pentru riderul român din Satu Mare. După 120 kilometri parcurși pe proba specială din deșert, un ax a cedat pe motocicleta sa KTM.

Probleme pe prima probă specială

Emanuel Gyenes #37, Autonet Motorcycle Team: „Până la kilometrul 120 am avut un ritm bun, am recuperat multe poziții. Acolo am observat că s-a rupt axul care ține bascula și blocul motor. M-am oprit să încerc să îl împing înapoi. Am reușit, dar după 5 kilometri a ieșit iar și am fost pe punctul de a abandona. Am avut mare noroc că am reușit să merg 200 de kilometri cu acel ax rupt și a fost bine că nu a cedat de tot, să îmi cadă bascula și motorul. Mă bucur că am terminat, însă sunt supărat pentru că am pierdut foarte mult timp din cauza acestei defecțiuni tehnice“.

Pe lângă rimpul pierdut din cauza problemelor tehnice, Gyenes a ratat un waypoint (punct de control GPS) fapt ce a adus o penalizare suplimentară de 15 minute. Navigația dificilă a pus probleme pentru majoritatea piloților.

După terminarea probei, au urmat 121,30 de kilometri de legătură până la revenirea în bivuacul din Ha’il, unde Mani a ajuns cu bine. A reușit să schimbe axul și să încheie pregătirea motocicletei pentru etapa a 2-a (la clasa Original/Malle Moto concurenții nu au asistență tehnică și trebuie să-și repare singuri motocicleta, singurul ajutor permis fiind cel acordat de un alt concurent înscris la aceeași clasă).

Reprezentatul României se află pe poziția 83 în clasamentul general Moto și pe poziția 17 în clasamentul clasei Malle Moto.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top