Stellantis are planuri electrice pentru mărcile Lancia, Alfa Romeo și DS Automobiles

lancia-ypsilon-autoexpert.ro-8

Grupul auto Stellantis a publicat rezultatele financiare, dar și o serie de planuri de viitor pentru mărcile sale.

Stellantis are planuri electrice pentru mărcile sale premium: Lancia, Alfa Romeo și DS Automobiles. Conform unor documente publicate cu ocazia coferinței financiare, Lancia va deveni marcă exclusiv electrică începând cu anul 2026. Lancia are în acest moment un singur model în gamă: Ypsilon. Acesta este bazat pe modelul Fiat 500 și este vândut exclusiv pe piața din Italia. Până în 2024, marca Lancia va fi ”electrificată” adică vor fi comercializate versiuni hybrid și electrice ale modelelor ce vor fi lansate.

Stellantis pornește electrificarea mărcilor sale

DS Automobiles va trece la lansarea de automobile exclusiv electrice începând cu 2024, dar cel mai probabil va păstra și modele cu sisteme de propulsie hibridă care vor fi lansate în cei trei ani următori.

Alfa Romeo va trece la modele electrice începând cu anul 2027 pentru piețele din Europa, America de Nord și China.

De asemenea, Fiat lucrează la un nou model de clasă mică. Acesta va purta cel mai probabil din nou denumirea Punto și va fi lansat în 2023.

Grupul Stellantis vrea ca în doi ani să dubleze numărul de modele electrice oferite de mărcile sale, de la 11 la 22 de modele, a spus directorul general, Carlos Tavares. În iulie, Stellantis a anunțat că va investi peste 30 miliarde de euro pentru electrificarea gamei sale de vehicule. 

Stellantis are 14 mărci auto în portofoliu: Peugeot, Jeep, Fiat, Opel, Lancia, Alfa Romeo, DS, Abarth, Dodge, Ram, Chrysler, Citroen, Maserati și Vauxhall.

Via Stellantis

Adaugati comentariu