Stellantis: fuziunea dintre FCA și PSA va fi finalizată pe 16 ianuarie

Fuziunea dintre companiile FCA și PSA a fost apropbată de către acționari și va fi finalizată pe data de 16 ianuarie.

Din fuziune va rezulta noua companie Stellantis ce va integra toate mărcile auto deținute în prezent de Grupul PSA și Fiat Chrysler Automobiles. Stellantis va deveni una dintre cele mai mari companii auto din lume.

Ultimul pas a fost făcut la întâlnirile acționarilor. În cadrul PSA, fuziunea a fost susținută de 99% dintre acționari, inclusiv de către famila Peugeor și grupul chinez Dongfeng Motor. O susținere similară s-a regăsit și în întâlnirea acționarilor FCA.

Fuziunea va fi finalizată astfel pe data de 16 ianuarie, iar din 18 ianuarie acțiunile grupului Stellantis vor fi tranzacționate pe bursele din Paris și Milano. O zi mai târziu, vor fi tranzacționate și la New York.

Stellantis va totaliza 14 mărci auto, unele dedicate pieței nord-americane, altele europene. Producția totală va însuma 8 milioane  de automobile anual.

Numele este inspirat de verbul latin ”stello” care înseamnă ”a străluci cu stelele”. Originea latină a numelui aduce un omagiu istoriei bogate a companiilor fondatoare.

Noul grup auto va îngloba mărcile deținute de grupul francez PSA (Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, Vauxhall) și cele ale grupului FCA (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia și Maserati).

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top