It’s Still Standing – Aston Martin-ul din ’97 al lui Elton John este scos la licitație

Elton John

Un Aston Martin V8 Vantage V550, care i-a aparținut lui Sir Elton John, este scos acum la licitație. Casa de licitații speră să obțină 240.000 de lire sterline pe mașina fabricată în 1997, adică aproape dublu față de un Aston Martin DB11 nou-nouț.

Automobilul a fost comandat de artist în anii ’90, iar până în momentul vânzării, a parcurs doar 14.000 de kilometri. “Încă miroase a mașină nouă”, spun cei care o vând acum. Doar 240 de astfel de mașini s-au construit.

Versiunea V550 cu motor V8 de 5.3 litri a primit două compresoare de supraalimentare, care asigurau aproape 560 de cai putere, cifre care o plasau printre cele mai puternice și mai rapide mașini ale acelei epoci. Atingea o viteză maximă de 300 km/h și ajungea de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde.

MAI MULTE FOTOGRAFII PE WWW.MISSAUTO.RO

Deși avea același ampatament ca Virage, mașina era mult mai ușoară, iar producătorul a acordat o atenție suplimentară suspensiei față pentru a-i asigura acestui Aston Martin o manevrabilitate superioară. Pentru a face puterii produse de propulsor, mașina a primit și frâne mai bune, și jante mia mari.

La interior, Aston Martin-ul lui Elton John  a primit piele neagră și finisaje din lemn.

Licitația, rezervată mașinilor retro și organizată de Silverstone Auctions, va avea loc la sfârșitul lunii februarie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top