Strămoșul lui Enzo la vânzare

Dacă te grăbești poți cumpăra singurul prototip funcțional pe baza căruia a fost dezvoltat Ferrari Enzo. Modelul a fost cumpărat de Modena Motorsport, un dealer german specializat în automobile clasice Ferrari, direct de la fabrică de la Maranello.

Se intampla destul de rar ca un prototip sa ajunga la vanzare, mai ales atunci cand vorbim de producatori de talia lui Ferrari. Cu toate acestea, oficiali italieni au fost dispusi sa se desparta de singurul prototip functional a lui Enzo pentru o suma ce a nu a fost inca dezvaluita. 

Pentru a evita aparatele fotografilor curiosi, pe durata testelor, acest prototip a fost camuflat intr-o caroserie foarte asemanatoare cu cea a unui 348 cu unele elemente preluate de la F355. La o privire mai atenta diferentele de dimensiuni fata de originale sunt evidente, in special la nivel de ampatament sau latimea puntilor. 

Sub capota se afla o unitate V12 de 3.5 l capabila sa produca 680 CP (cu 20 CP mai mult decat Enzo), strans inrudinta cu motoarele ce propulsau monoposturile de F1 Ferrari in 1991. La o greutate totala anuntata de doar 1365 kg, putem banui ca sprintul 0-100 km/h se afla in zona 3.5 s. Pretul nu a fost inca anuntat, dar interesul pentru colectionari este foarte mare, motiv pentru care ne putem astepta la inca un record marca Ferrari.Sursa: Modena Motorsport

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top