Strategii la pariuri: bilete cu cote mari vs. mize mari pe cote mici

Pariuri

În România există foarte mulți pasionați de pariuri sportive, dovadă fiind numărul mare de agenții din orice localitate medie sau mare. Jocul la pariuri a prins și pe internet, pe măsură ce obiceiurile utilizatorilor s-au schimbat în ultimii ani. În special publicul mai tânăr alege varianta de pariuri online, însă o parte mare a pariorilor au ajuns să joace alternativ în ambele moduri – în agenții clasice și pe platforme virtuale. Cele două variante oferă avantaje și dezavantaje, tocmai de aceea cu siguranță ambele vor avea un viitor lung în sectorul jocurilor de noroc în țara noastră.

 

În ceea ce privește strategiile la pariuri sportive, internetul oferă numeroase sfaturi și recomandări tuturor pasionaților de astfel de jocuri. Pe website-uri de specialitate, în ziare online, pe bloguri și pe rețelele sociale sunt postate în mod frecvent ponturi de pariere, adesea bazate pe statistici. Evenimentele sportive de top atrag desigur cele mai multe bilete la pariuri, online și offline.

 

Privind lucrurile în ansamblu, se poate spune că există două tipuri de jucători la pariuri sportive: cei care preferă să plaseze mize (adesea modeste) pe cote mari, în încercarea de a câștiga sume ca un jackpot la sloturi, dar și cei care preferă să joace bilete cu mize mai mari, pe cote mici care se înmulțesc pentru a rezulta în final un potențial câștig cât de cât însemnat. Practic, mergi ori la noroc, alegând variantele aparent cu șanse mai mici, ori pe baza probabilităților cu șansele maxime.

 

Spre exemplu, plasezi un pariu de cotă 3.00, 5.00 sau poate mai mult – evident, ai șanse mai reduse decât în cazul unuia de cotă 1.20, dar și câștiguri mai mari dacă un astfel de pariu se adeverește. În schimb, poți alege pe un bilet mai multe evenimente de cote reduse, mizând pe ceea ce este cel mai probabil să se întâmple în respectivele evenimente sportive.

 

Realitatea ne arată că niciuna dintre variante nu este nici corectă, dar nici greșită. De fapt, nimeni nu poate știi cu certitudine ce se va întâmpla într-un eveniment sportiv, aici este și farmecul jocului, acela de a încerca să intuiești, de a te baza pe cunoștințe sportive, dar și pe noroc. Mulți jucători alternează cele două metode plus altele combinate, încercând în diverse moduri să ajungă la câștiguri la pariuri sportive.

 

Să luăm ca exemplu un meci recent al Echipei Naționale de Fotbal a României, partida cu Islanda din cadrul preliminariilor la Cupa Mondială 2022 din Qatar. România era favorită pentru a câștiga acel meci, cu o cotă foarte mică la toate casele de pariuri sportive. Un egal avea cotă mult mai mare, dar realitatea de pe teren a validat un astfel de pronostic. Cei care au pariat pe România sume mari la cotă mică au pierdut, iar cei care au pariat pe un scor egal au câștigat de 3 sau 4 ori suma plasată. Însă, în multe alte meciuri, echipele mari, favorite, sunt cele care câștigă adesea.

 

La pariuri sportive, nu trebuie uitat faptul că se poate paria nu doar pe scor, ci și pe alte evenimente din meci. De asemenea, jocul la pariuri sportive este recomandat în mod special ca formă de divertisment, câștigurile fiind doar un potențial beneficiu suplimentar (dar niciodată garantat!).

 

 

Adaugati comentariu