Străzile și trotuarele sunt spălate și dezinfectate de teama coronavirusului

Primarii sectorelor 3 și 6, Robert Negoiță și Gabriel Mutu, iau măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, pentru sănătatea comunității. De la dezinfectarea pieţelor, instituţiilor publice, punctelor de asistenţă şi prim-ajutor, până la spălarea străduțelor, trotuarelor, pasajelor și benzilor de circulație, toate sunt igienizate.

„În sectorul 6, spălarea carosabilului se efectuează cu soluţii dezinfectante. Consider extrem de important să acţionăm pentru sănătatea comunităţii pe toate planurile: de la dezinfectarea prin nebulizare a sălilor de clase, pieţelor, instituţiilor publice şi punctelor de asistenţă şi prim-ajutor, la spălarea străzilor cu apă de la reţea, tratată cu soluţii avizate, pe bază de clor activ şi biocid. (…) Curăţenia este esenţială, iar noi acţionăm constant, inclusiv prin dezinfectarea arterelor de circulaţie, a celor pietonale şi a pasajelor”, a scris Gabriel Mutu pe Facebook.

Te-ar putea interesa si

Ce se întâmplă cu angajații care sunt trimiși acasă, pe fondul coronavirusului

Şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a menţionat că a impus un program intensiv de igienizare a domeniului public.

„Străzile şi trotuarele din sectorul 3 se spală cu jet de apă şi detergenţi specifici. Acţiunile de igienizare generală de primăvară au început de peste 3 săptămâni. Dar, dată fiind evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte virusul COVID-19, am impus un program intensiv de igienizare a domeniului public, astfel încât toate spaţiile exterioare să fie cât mai sigure pentru noi, cetăţenii. Desigur şi noi trebuie să fim responsabili şi să respectăm indicaţiile specialiştilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire”, a scris Negoiţă pe Facebook.

Sursa

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus

Sursa

Adaugati comentariu