Studiu: Producția europeană de baterii va acoperi, până la finalul deceniului, un sfert din totalul global

CATL battery_cell_EV Apple baterii Daimler

Un studiu realizat în Germania arată că producția de celule pentru bateriile mașinilor electrice se va majora puternic în Europa în următorii ani.

Raportul Fraunhofer Instituts für System und Innovationsforschung (ISI) din Karlsruhe cu privire la producția de celule pentru baterii destinate mașinilor electrice arată o creștere majoră în următorii ani.

Experții ISI au examinat planurile și anunțurile a peste 40 de companii din întreaga lume care își doresc să deschidă fabrici de baterii în Europa. Conform lui Lukas Weymann, unul dintre cercetătorii ISI, în baza datelor colectate au fost dezvoltate scenarii cât mai realiste posibil.

Rezultatele au arătat că doar în următorii trei ani, până în 2025, capacitățile de producție a celulelor pentru baterii din Europa se vor multiplica de patru ori până la mai mult de 500 de GWh.

Ulterior, până în 2030, capacitatea uzinelor din Europa va urca și mai mult, de chiar zece ori, până la 1,5 TWh. Coroborate cu estimările privind producția globală de baterii, datele de mai sus arată că, până la sfârșitul acestui deceniu, aproximativ un sfert din capacitatea prognozată la nivel mondial ar proveni din Europa.

Din totalul producției estimate pentru Europa la nivelul anului 2030, circa 400 GWh ar fi generați de noi unități de producție din Germania.

„Urmărim și evaluăm de mulți ani anunțurile producătorilor de baterii și am observat o creștere foarte puternică a proiectelor pentru Europa, mai ales recent. Cu 1,5 TWh, acum putem spune că se va depăși o barieră remarcabilă”, a declarat pentru Automobilwoche Lukas Weymann.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top