Advertisement

Subaru Impreza WRX STI, record pe Isle of Man: video oficial!

Subaru Impreza WRX STI Isle of Man

Săptămâna trecută, Subaru Impreza WRX STI a stabilit un nou record în fieful motocicletelor. Pe circuitul stradal din Isle of Man, dedicat în principal contratimpului motocicliștilor, STI-ul a zburat (uneori, la propriu) cu o viteză medie de 207 km/h! Oare realizăm cum se simte o astfel de viteză pe o șosea publică, cu denivelări, viraje și porțiuni înguste? Dacă nu, filmul publicat de Prodrive ne va edifica în totalitate!

De fiecare dată când urmăresc un contratimp pe traseul din Isle of Man, fie el la volanul unei mașini, sau pe motocicletă, încrec să-mi imaginez ce se petrece în mintea pilotului. A lua decizii corecte în miimi de secundă, la viteze de peste 200 km/h, implică o doză imensă de nebunie. Mai ales că nu există loc de greșeli. Cea mai mică eroare te aruncă direct în cărțile de istorie, laolaltă cu 2-3 spectatori sau fotografi. Iar asta s-a întâmplat foarte des: doar în ediția din 2016 de 4 ori… Însă a obține recordul în cea mai galonată competiție stradală din lume, echivalează cu a atinge gloria supremă.

Subaru Impreza WRX STI Isle of Man

…pe care Subaru Impreza WRX STI o deține, cel puțin până la următorul record al traseului. Doar 17 minute și 35 de secunde i-au trebuit modelului japonez ca să parcurgă traseul de 60,7 km! El a spulberat literalmente precedentul record, din 2014, cu mai bine de 100 de secunde! Firește, nu vorbim despre varianta de stradă a STI-ului, ci despre una modificată puternic de către tunerul Prodrive. Asta însă nu știrbește cu nimic meritul modelului de serie, ci, dimpotrivă, demonstrează capacitatea acestuia de a fi tunată, în caz că cineva mai avea dubii.

Filmarea nu este complet editată, însă acest fapt este unul asumat: e un mod tipic de a ne introduce în atmosfera autentică a contratimpului. Vă invit să stabiliți recordul circuitului, la volanul STI-ului de 600 CP, prin intermediul clipului publicat de Prodrive!

Sursa: Subaru

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top