Subaru sărbătorește producția a 20 milioane de automobile cu tracțiune integrală

Subaru a produs 20 de milioane de de automobile cu tracțiune integrală permanentă. Performanța a fost atinsă după 49 de ani de la lansarea modelului Leone 4WD Estate, primul model cu tracțiune integrală produs în volume mari pe piața din Japonia.

Subaru este o marcă care produce aproape exclusiv automobile cu tracțiune integrală. Celebrul sistem Symmetrical All Wheel Drive este prezent pe 98% din autombilele comercializate de Subaru în întreaga lume. Sistemul de tracțiune integrală este asociat cu motorul boxer, cu cilindri orizontali opuși, o altă semnătură a mărcii din Japonia.

20 milioane de automobile Subaru cu Symmetrical AWD

Primul model de volum care a folosit tracțiunea integrală a fost Leone 4WD Estate, lansat în 1972 pe piața din Japonia. În cei 49 de ani de lansarea acestui model, Subaru a construit 20 de milioane de exemplare cu tracțiune integrală.

Din actuala gamă, doar coupe-ul BRZ, construit împreună cu Toyota, nu folosește tracțiunea integrală. În viitorul apropia, Subaru va lansa primul său model complet electric numit Solterra, care va folosi tracțiune integrală electrică. SUV-ul electric a fost dezvoltat împreună cu Toyota și va fi lansat anul viitor. Subaru Solterra și Toyota bZ4x folosesc aceeași platformă. Numele modelului Subaru este derivat din cuvintele sol și terra, care în limba latină semnifică soare și pământ. SUV-ul compact electric folosește platforma e-Subaru Global Platform.

Via Subaru

Adaugati comentariu