Succes după succes pentru Dunlop în campionatele europene de top

Anvelopele Dunlop și-au dovedit valoarea în trei campionate importante de motorsport numai la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie a.c., odată cu câștigarea de către mașini echipate cu Dunlop a primelor etape din noua competiție europeană Le Mans Series (ELMS), din competiția de 6 ore The Le Castellet de la Paul Ricard, și din competiția Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring (VLN) de la Nürburgring Nordschleife.

În VLN, competiție care a avut loc pe 31 martie, victoria a venit prin echipa BMW care a ‘Müllerizat’ efectiv opoziția cu o combinație explozivă de piloți: Dirk Adorf, Dirk Müller și Jörg Müller, care au dominat cursa pe parcurusul tuturor celor 16 tururi ale competiției de pe temutul circuit Nürburgring Nordschleife. Dunlop este Partener Tehnic Oficial al BMW Motorsport, iar această victorie este de bun augur pentru cursa de 24 de ore de la Nurburgring ce va avea loc în luna mai a acestui an. Bolidul BMW echipat cu anvelope Dunlop a fost cel mai recent Z4 GT3, care a înlocuit M3-ul care a marcat o victorie decisivă pentru Dunlop și BMW în competiția de 24 de ore de la Nurburgring din sezonul 2010.

În competiția ELMS ce a avut loc la Paul Ricard pe data de 1 aprilie, Nissan-ul Oreca-03 al echipei TDS Racing, pilotat de Maathias Beche și Pierre Thiriet a marcat o victorie importantă în clasamentul general al clasei LMP2. Echipa a obținut victoria la general și victoria pe clasă la un tur distanță de mașina Oreca a echipei Sébastien Loeb Racing, pilotată de Stéphane Sarrazin, Nicolas Minassian și Nicolas Marroc.

La clasa GTE Pro din cursa de la Ricard, JMW Motorsport cu James Walker și Jonny Cocker la volan a câștigat cu peste 1,074 secunde distanță față de Ferrari-ul echipat cu anvelope de la o companie concurentă, după 6 ore de crusă intensă. Ferrari-ul de la echipa JMW are o rezonnanță suplimentară pentru Dunlop: verisiunea finală a acestei mașini pentru competiția Le Mans 24 de ore va fi stabilită prin intermediul competiției Dunlop Art Car Competition – http://artcar.dunlop.eu/.

Victoriile din VLN și la clasa GT din ELMS au fost obținute la clase și în competiții deschise din punct de vedere al anvelopelor. La clasa LMP2 din competiția ELMS, Dunlop nu a avut rival din punct de vedere al producătorului de anvelope; și aceasta nu prin regulament, ci prin alegerea concurenților.

Pentru a întregi un week-end de succes pentru echipa de dezvoltare Dunlop, anvelopa de 18″ Dunlop Sport Maxx BTCC a obținut prima sa victorie în Campionatul Britanic de Turisme ce a avut loc la Brands Hatch. Matt Neal (Honda) și Jason Plato (MG) au câștigat pilotând mașini care respectă reglementările pentru ‘Noua Generație’ de turisme – care sunt caracterizate și prin noua anvelopă mai mare de la Dunlop, ce a fost introdusă anul trecut de echipa de dezvoltare din Birmingham.

Adaugati comentariu