Sumar de securitate Hyundai i20

Hyundai i20 se prezintă ca o alternativă tentantă la unele modele europene, inclusiv la capitolul siguranță.

Hyundai a lansat i20 în ideea de a emite cu adevărat pretenții într-un segment de piață în care era prezent foarte puțin. Succesul de care s-a bucurat fratele mai mare i30, a dat speranțe producătorului care acum, a reușit să impună la i20 noi standarde de calitate și siguranță. 

Modelul testat este echipat cu un propulsor de 1,4 litri DOHC cu benzină, capabil de un cuplu maxim de 140 Nm la 4200 rpm. Puterea maximă este de 100 CP, iar transmisia este asigurată de o cutie de viteze cu 5 rapoarte. La capitolul echipare, automobilul stă foarte bine, iar un mare plus îl primește pentru dotările de siguranța; atât activă, cât și pasivă. Hyundai i20 vine echipat standard cu sistem ABS și sistem electronic de stabilitate ESP. Acestea completeza abilitățile șoferului, corectând și asistând la nevoie comenzile sale. 

Sistemul ESP poate fi decuplat de șofer, prin intermediul unui buton amplasat în stânga planșei de bord. Legat de sistemul de frânare, se remarcă prezența discurilor ce echipează puntea spate a modelului, sistem care îmbunătățește calitățile de frânare, sporind astfel nivelul de siguranță. La capitolul siguranță pasivă, i20 se remarcă prin cele 5 stele obținute la testele de siguranță Euro NCAP. 

Mașina este echipată cu airbag-uri frontale pentru șofer și pasager (pentru cel din urmă existând posibilitatea de decuplare), airbag-uri laterale, dar și cele de tip cortină, atât pentru pasagerii din față, cât și pentru cei din spate. Mai mult, Hyundai i20 este echipat cu tetiere active care, în cazul nefericit al unui impact rutier sunt menite să susțină și să protejeze capul și zona cervicală a pasagerilor; totul pentru ca șocul resimțit să fie minim, iar protecția oferită la cote cât mai înalte. 

O altă caracteristică a micuței citadine, menită să crească siguranța mașinii de această dată, este sistemul de rabatare electrică a oglinzilor laterale, care în cazul unui autoturism care circulă și parchează într-un oraș cu trafic aglomerat, contribuie la păstrarea integrității lor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top