SunRace Open, concurs de sup la Audi Kite Zone Mamaia

Sâmbătă, 19 august, se desfăşoară cea de a V-a ediţie a SunRace Open, competiţia de referinţă când vine vorba de stand up paddle în România. Organizatorii, SupAcademy Romania au ales ca startul să se dea de la Audi Kite Zone Mamaia Nord.

Sportul originar din Hawai şi derivat din surfing este deja de ani buni un fenomen în multe ţări din Europa, iar SupAcademy România este prima şcoala de sup şi surf de la noi şi principala promotoare a stand up paddleului. SunRace Open este o competiţie care creşte de la an la an, iar în 2017 paddlerii au de ales între unde dintre cele trei categorii:Pro, Amatori-Baieti, Amatori-Fete. Premiile sunt în valoare de 2000 de euro câştigătorul fiecărei categorii urmând să meargă o săptămână la Surf Campul SupAcademy din Insulele Canare.

fDSC_1558

În categoria Pro sunt incluşi cei care participă frecvent la concursuri de vâslit(SUP, caiac-canoe sau caiac), sau care au fost pe podium la cursa de amatori a uneia dintre ediţiile precedente ale SUP SunRace Open. Tot la categoria Pro intră şi cei care folosesc o placă de sup la locul de muncă: instructori de SUP, salvamari, supraveghetori pe SUP etc.

Cei de la categoria Pro vor avea de vâslit pe o distanţă de 5000 de metri, un sprint la care spectatorii vor avea ce vedea, iar cei de la categoriile de amatori pe o distanţă de 2000 de metri. Starturile se vor da de pe plaja concurenţii urmând să alerge un pic cu placa până vor apuca să o pună pe apă şi să înceapă să vâslească. Boarderii trebuie să stea în picioare pe plăci şi să vâslească în picioare până la ieşirea de pe mare şi intrarea pe plajă.
Concurenţii cursei de amatori pot sta în genunchi sau pe burtă pe placă oricât timp doresc, dar pot fi descalificaţi dacă vâslescmai mult de un sfert din distanţă în genunchi.

Înscrierea la SunRace Open este gratuită pentru cei care vin cu echipamentul propriu, iar dacă vor să folosească echipamentul organizatorilor atunci se va percepe o taxă de 50 de lei(antrenamentele sunt taxate cu 50 lei/jumătate de oră)

Program Sun Race Open 2017
9:00 – 11:00 Înscrieri şi antrenament
11:00 Start Amatori Fete
12:00 Start Amatori Băieţi
13:00 Start Pro
15:00 Festivitatea de premiere.

Afis Sunrace

Dacă vreţi să vedeţi un concurs dinamic şi să faceţi cunoştinţă cu cel mai în trend şi versatil sport nautic, care va fi inclus pe lista sporturilor de la Jocurile Olimpice de Vară, vă invităm să petreceţi ziua de 19 august la Sun Race Open, pe plaja Audi Kite Zone din Mamaia Nord (lângă hotel Phoenicia).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top