Sunt investițiile un joc de noroc?

Sunt investițiile un joc de noroc?

De câte ori în timpul unei discuții despre finanțe ați auzit pe cineva spunând: „A investi la bursă este la fel ca a te juca la cazino” ? Totuși, investițiile și jocurile de noroc implică un risc poate la fel de mare, dar jocurile de noroc sunt de obicei o activitate de scurtă durată, în timp ce investițiile în acțiuni pot dura o perioadă foarte lungă de timp.

Pe de altă parte, investiția la bursă implică de obicei un randament în medie pozitiv, pe termen lung. Dacă totuși vei alege jocurile de noroc în detrimentul investitului la bursă, asigură-te că știi să faci o retragere maxbet de fiecare dată când ai câștigat pentru a pleca pe profit.

Investițiile vs jocurile de noroc

Atât la ​​jocurile de noroc, cât și în investit, un principiu cheie este de a minimiza riscul, maximizând în același timp profiturile. Dar când vine vorba de jocuri de noroc, casa are întotdeauna un avantaj – un avantaj matematic față de jucător, care crește cu cât joacă mai mult.

În schimb, bursa se apreciază în mod constant pe termen lung. Acest lucru nu înseamnă că un jucător de cazino nu va atinge niciodată jackpot-ul și, de asemenea, nu înseamnă că un investitor în acțiuni se va bucura întotdeauna de un randament pozitiv. Pur și simplu, în timp, dacă vei continua să joci, șansele vor fi în favoarea ta ca investitor și nu în favoarea ta ca jucător de cazino.

Investițiile și jocurile de noroc sunt două activități care sunt adesea comparate deoarece implică riscuri. Cu toate acestea,  jocurile de noroc implică un grad ridicat de șansă, în timp ce investițiile par să atenueze acest risc, permițând investitorilor să efectueze analize tehnice, strategii de gestionare a riscului și multe altele.

Dacă investiți pe termen scurt (când mai mult speculați decât investiți), ceea ce faceți se poate numi joci de noroc. Dar, pe termen lung, atunci când investiți cu adevărat, este o poveste foarte diferită.

Sunt investițiile un joc de noroc?

Diferența dintre investiții și jocuri de noroc

Diferența dintre investiții și jocuri de noroc nu este întotdeauna clar definită. Sunt multe situații în care nu le-ai putea deosebi. Această diferență se reduce la tipul de investiție pe care o urmărești. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare.

La jocurile de noroc, casa are un avantaj matematic de câștigat. Singura dată când nu pariezi și nu te uiți la profituri negative este atunci când joci poker, unde ceilalți jucători înlocuiesc casa.

 

Acolo, abilitățile dumneavoastră în a gestiona riscul și înțelegerea jocului vă permit să luați decizii mai bune. Nu este surprinzător faptul că mulți investitori și manageri de fonduri speculative joacă poker în mod competitiv. Și sunt destul de buni la asta. Acestea fiind spuse, există diferențe colosale între investiții și jocuri de noroc:

 

–        Cu o strategie de investiții înțeleaptă, șansele de succes sunt în favoarea ta. Între timp, la cazino șansele sunt împotriva ta.

–        Când investești în ceva, primești proprietatea în schimbul banilor tăi. Jocurile de noroc sunt un pariu cu risc ridicat, bazat în mare parte pe șansă.

–        Vă puteți diversifica investițiile pentru a reduce riscul de a pierde bani. Între timp, toate formele de jocuri de noroc au un risc ridicat de pierdere.

–        Oamenii joacă un rol important și pot influența rezultatul multor investiții. Jocurile de noroc se bazează pe șansă.

Sunt investițiile un joc de noroc?

Ce să alegi?

Un stoc are un avantaj nelimitat și un dezavantaj finit. Tot ce poți pierde este suma pe care o investești. Ce ai putea câștiga poate ajunge la o sumă colosală. Deci, piața de valori este de departe un loc mai bun pentru a-ți risca banii decât orice sală de jocuri de noroc. Cotele sunt mai bune, iar plata finală este mai mare.

Acțiunile recompensează investitorii răbdători care investesc pe termen lung. Ce se întâmplă este că în timp, câștigurile tale vor crește și vor crește. Deci, chiar dacă piața este riscantă pe termen scurt – ca la casino – pe termen lung, efectele întâmplării sau norocului sunt reduse, iar ceea ce contează cu adevărat sunt abilitățile și gândirea dvs.

În cele din urmă, chiar dacă pierzi bani la bursă, îi faci omenirii un serviciu investind. De exemplu, o femeie pe numele ei Cindy, a investit în biotehnologie 5.000 de dolari pe care i-a pierdut, dar a ajutat de fapt lumea prin finanțarea cercetării științifice.

Piața de valori este locul unde se creează adevărata bogăție. Așa că nu trebuie să vă fie teamă să investiți.

Concluzie

Deci, ce va fi: investiția la bursă sau depunerea de bani la cazino? Adevărul este că există o suprapunere clară între cele două pe care nu o poți nega. Trebuie să recunoaștem că acțiunile și tranzacționarea acestora vă permit să controlați mult mai mult finanțele dvs. decât jocurile de noroc.

Din motivele menționate în acest articol, deși investiția este puțin asemănătoare cu jocurile de noroc, nu este un joc de noroc la bază. Desigur, cu cât tranzacțiile și achizițiile tale devin mai riscante și mai lacome, cu atât ai mai multe să te apropii de jocurile de noroc.

 

 

 

 

 

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top