Supermașini la mâna a doua: Mercedes-Benz C63 AMG cu ultimul V8 aspirat

Mercedes-Benz C 63 AMG

Mercedes C 63 AMG este o bestie: cei 457 CP sunt livrați de un uriaș V8 aspirat de 6,2 litri! Este disponibil azi pentru mai puțin de 35.000 de euro la mâna a doua.

Foto: Mercedes-Benz

Împreună cu motorclasic.ro vom căuta periodic cele mai interesante automobile de achiziționat la mâna a doua și care au pe lîngă un ideal raport preț/performanțe/ echipare și potențial clasic, putând sta astfel cu mândrie în garajul oricărui colecționar sau pasionat.

Avem șansa ca azi să existe în oferta dealerilor de automobile la mâna a doua nenumărate modele de înaltă performanță care și-au mai pierdut din valoare, ca urmare a trecerii anilor, dar nu și din strălucire.

Sunt mașini de proprietar în cele mai multe dintre cazuri ceea înseamnă nu doar că uzura este redusă, dar și că există mari șanse ca automobilul să fie excelent întreținut.

Potențial de automobil clasic „uriaș”

6 2 litri, pe litere, șase virgulă doi: aceasta este capacitatea cilindrică a lui Mercedes C 63 AMG. Echivalentul a mai mult de șase Polo cu motorizarea de bază, împreună!

Lansat în 2011 în trei variante de caroserie –  limuzină break și coupe – poate fi găsit  acum la vânzare și cu mai puțin de 35.000 de euro. Și nici nu ar trebui să mai piardă din valoare, pentru că este ultimul de acest fel!

Mercedes-Benz C 63 AMG

Uzina natural „aspirată”

Uriașul V8 de 6,2 litri, nume de cod M156 este un motor monumental la propriu și a fost ultimul produs de AMG fără supraalimentare.

Viitorul Mercedes-Benz SL

La momentul apariției, un biturbo V8 de 5,5 litri echipa deja Clasa E. Dacă doriți performanță, trebuie să vă orientați însă spre M156, acesta livrează 457CP la 6800 de rotații.

Sunetul produs și forța sunt inimitabile. Puterea și cuplul de 600 Nm sunt transmise doar de roțile din spate. 4,5 secunde sunt suficiente pentru pentru sprintul de la 0 la 100 km/h.

Mercedes-Benz C 63 AMG

Mercedes specifică consumul mediu la 12l/100km, în practică însă ar trebui să fie, ca de obicei, cu câțiva litri în plus. Marele motor aspirat compensează acest lucru cu o tehnologie de farbricație robustă.

În afară de zgomotul ocazional făcut de tacheți, acesta nu prea are alte probleme specifice. Tacheții modificați introduși pe SLS Black Series sunt mai robuști și vă poate fi de ajutor aici.

Ca unul nou

Silueta „musculoasă” îi întâmpină pe ocupanți cu piele nappa, încălzire în scaune, sistem de navigație și sistem audio de la Harman Kardon.

Mercedes-Benz C63 AMG

Acest Benz a fost construit din 2011 și în cele mai multe cazuri a avut un singur proprietar. Trebuie însă ales acele anunțuri care precizează că există un carnet de service complet, că mașina nu a avut accidente și de preferat cu un număr mai de kilometri, de preferabil între 60-100.000km. Prețul de fabrică a fost de cel puțin 72.000 de euro, dar acum în anunțuri apare de la 34.980 de euro .

Este un preț destul de corect, pentru că în cazul achiziției de la un dealer sh de obicei este ofeirită de către dealer o garanție și chiar o revizie. Iar plăcerea de a conduce ultimul motor aspirat V8 de la Mercedes-AMG este inclusă gratuit.

Mercedes-Benz C63 AMG

Iar un 6.2 AMG nu va mai fi mai ieftin, așa că acest vehicul uzat ar putea fi o investiție realistă.

Modele care se încadrează din acest an la categoria Vehicul Istoric

Adaugati comentariu