SUV-ul Aston Martin DBX va primi o platformă nou-nouță și motor AMG

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX va avea la bază o platformă nouă, personalizată anume pentru el, și va primi o serie de tehnologii nou-nouțe, anunță constructorul britanic. DBX este primul SUV din istoria Aston Martin.

Șeful Aston Martin, Matt Becker, anunță că primul SUV al companiei va reprezenta apogeul experienței și cunoștințelor adunate de-a lungul istoriei.

“Este un model independent. Este o platformă complet nouă. Va avea multe în comun cu noile modele Aston Martin, cu siguranță, dar va beneficia de o tehnologie superioară a suspensiei”, explică Becker. Acesta susține că DBX va avea sisteme de suspensie și amortizare asemănătoare cu ceea ce au primit Bentley Bentayga și Porsche Cayenne. “În cele din urmă, sunt doar legile fizicii și ai nevoie de sprijin suplimentar pentru a le sfida.”

Aston Martin DBX

Cu o structură ultra-ușoară din aluminiu, DBX va veni cu specificații demne de o mașină ultra-performantă, dar va fi și practic, susțin englezii.

Sub capota lui DBX s-ar putea regăsi motorul AMG V8 twin-turbo de 4.0 litri, ca va funcționa în tandem cu un motor electric. La DB11, același propulsor furnizează 510 cai putere, ca prima versiune a modelului Mercedes-AMG GT S. Motorul electric ar putea oferi încă 200 de cai putere, pentru un total de 700, ceea ce îl va face chiar mai puternic ca Lamborghini Urus, cotat cu 650 de cai putere. În acest timp, sub-brand-ul companiei, Lagonda, va dezvolta un SUV ultra-luxos, care să rivalizeze cu Rolls-Royce Collinan.

Aston Martin DBX ar trebui să-și facă apariția până la finalul lui 2019.

Aston Martin DBX

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top