SUV-ul electric Aiways U6 va debuta în Europa

Marca chineză Aiways va aduce SUV-ul coupe electric numit U6 pe o serie de piețe europene începând cu luna decembrie a acestui an.

Poziționat ca rival pentru Volkswagen ID.5, modelul chinezesc Aiways U6 va avea un preț de pornire de aproximativ 39.000 euro. Modelul va debuta în Europa la finalul acestui an, primele livrări urmând să fie făcute în prima jumătate a anului 2023.

SUV electric Aiways U6

Aiways U6 este al doilea model din gamă mărcii din China după modelul U5. Primul SUV al mărcii este comercializat în China și pe alte 14 piețe din lume. Ambele modele sun bazate pe platforma proprietară MAS ce permite utilizarea unei baterii de 63 kWh furnizată de producătorul CATL.

Anunțat de un concept cu același nume, Aiways U6 are un design cu schimbări minore și se prezintă cu elemente moderne desenate de Ken Okuyama, fost director creativ la Pininfarina. Aiways spune că modelul U6 are un coeficient aerodinamic 0.26.

Puterea este asigurată de un motor electric de 160 kW (218 CP) și 315 Nm. Cu o greutate de 1790 kilograme, U6 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7 secunde. Autonomia oficială este de 400 kilometri, iar consumul mediu oficial variază între 15,9 și 16,6 kWh/100 km.

Charger-ul onboard permite încărcări cu 11 kW pentru AC și 90 kW pentru DC. Suspensia folosește soluția MacPherson pentru puntea față și multi-link pentru cea din spate. Setup-ul suspensie este semnat de britanicii de la Prodrive.

La interior, Aiways U6 folosește o planșă de bord digitală de 8,2 inchi și un ecran central flotant de 14,6 inchi pentru sistemul infotainment cu Android ce suportă Apple CarPlay și Android Auto. Un element aparte este selectorul cutiei de viteze cu un design inspirat din lumea bărcilor cu motor. Selectarea se face rotind elementul central pe poziția dorită.

Via Aiways

Adaugati comentariu