SUV-ul electric BMW iX3 este deja pe linia de asamblare

BMW iX3 productie

BMW a prezentat imagini cu primele exemplare ale SUV-ului electric iX3 pe linia de asamblare a uzinei din Shenyang, China.

BMW va lansa în curând primul SUV complet electric din gama sa. Numit iX3, acesta se alătura gamei actualului X3.

Pentru a mări suspansul, compania germană a publicat câteva cu primele exemplare camuflate ale noului model iX3 pe banda de asamblare a uzinei BMW din Shenyang, China. Au trecut doi ani de când BMW prezenta iX3 Concept, prototipul care anunța viitorul SUV electric.

Știm deja că modelul german folosește un motor electric de 286 CP și 400 Nm, iar bateria de 74 kWh folosită îi va permite o autonomie de peste 440 km. Puterea este livrată către puntea spate.

BMW lucrează acum la fabricarea celor 200 de exemplare de preserie ce vor fi utilizate la omologarea pentru piețele din Europa și China. Acestea au parcurs în patru săptămâni peste 7.700 km pe drumurile publice.

Versiunea de serie a modelului BMW iX3 va fi fabricată tot în China, primele livrări urmând să fie făcute până la finalul anului. Uzina BMW din China este realizată în comun cu compania Brilliance Automotive (BBA) și are o capacitate crescută la 520.000 unități.

via BMW

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top