Suzuki Across: SUV plug-un hybrid născut din parteneriatul dintre Suzuki și Toyota

Suzuki a prezentat oficial un nou model SUV ce va intra în gama europeană de modele din această toamnă. Numit Suzuki Across, SUV-ul plug-in hybrid este de fapt o versiune rebadged a modelului Toyota Rav4.

Gama de SUV-uri Suzuki se va îmbogăți cu un nou model plug-in hybrid. Numit Suzuki Across, acesta va debuta inițial în Marea Britanie, urmând ca din această toamnă să fie comercializat în toată Europa.

Modelul Across este un plug-in hybrid ce folosește tehnologie Toyota. Este primul model născut din parteneriatul dintre cele două mărci japoneze. Suzuki și Toyota vor colabora pentru a crea modele electrificate.

Practic, Suzuki Across este o Toyota Rav4 Plug-in Hybrid cu design diferit. Partea frontală a fost redesenată, modelul Suzuki utilizând blocuri optice înguste și o grilă diferită. Partea din spate este însă similară cu cea a modelului Toyota.

La interior, majoritatea elementelor au fost preluate de la modelul Toyota, singura influență Suzuki fiind volanul.

Sistemul plug-in hybrid folosește motorul termic de 2.5 litri asociat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Motorul termic dezvoltă 175 CP, iar motorul electric frontal are 182 CP. Cel din spate dezvoltă 54 CP. Cifra totală a puterii pentru sistemul plug-in hybrid nu a fost comunicată. La modelul Toyota Rav4 Plug-in Hybrid sistemul dezvoltă un total de 306 CP.

Motoarele electrice sunt alimentate de o baterie de 18.1 kWh, ceea ce oferă o autonomie în mod full electric de 75 km.

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze e-CVT.

După acest prim model lansat în colaborare cu Toyota, Suzuki va introduce în viitorul apropiat și o versiune proprie a modelului Corolla hatchback.

via AutoExpress

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top