Test drive Suzuki Ignis 1.2 GLX ALLGRIP – Mai mare decât pare

Suzuki Ignis (3)

Dimensiuni perfecte pentru oraș, gardă la sol mare și tracțiune integrală. Suzuki Ignis este tot ce vor românii în materie de mașini, ca să râdă de gropile de pe marile bulevarde și de stratul de zăpadă care durează o săptămână. FOTO: Bogdan PARASCHIV.

Expert în mașini mici, Suzuki a dat din nou lovitura. Producătorul japonez trimite acum pe piață ceea ce pare să fie cel mai mic SUV. Suzuki Ignis este un baby-SUV de oraș, construit parcă pe principiul ikebana, cu o figură simpatică, plin de personalitate și cu veleități demne de un off-roader de lifestyle, la ani lumină de modelul anterior.

Suzuki Ignis (18)

Proporțiile ultra-compacte te vor face să râzi de tine când vei vedea că, în spațiul de parcare ales, mai are loc jumătate de mașină, deși îți făceai griji că poate nu încapi. Farurile cu LED integrate în grilă îi dau o alură curioasă și simpatică, îl fac să pară mirat și focusat.

La volanul lui Ignis, ești ultra conectat: ai un sistem multimedia bazat pe Android, navigație, posibilitatea de a-ți conecta telefonul prin Bluetooth, o cameră pentru marșarier și încă două camere în spatele oglinzii. Nu, nu ești tocmai Martin Scorseze pe platourile de filmare, dar ai sistem de frânare de urgență în oraș (Dual Camera Brake Support). Pentru el lucrează cele două camere și implicit pentru tine. În condiții optime, sistemul poate evita coliziunea cu vehiculul din față la viteze de până la 50 km/h și de până la 30 km/h cu un pieton. Suzuki Ignis (14)Sunetul de avertizare declanșat de același sistem îți va face inima să-ți sară din piept. Nu, nu e un atac aerian, nu tună, nu fulgeră. E doar mașina care are grijă de tine. Dacă vrei să dezactivezi DCBS-ul, primul buton sub controlul climei, pe aceeași linie cu acela pentru controlul aderenței.

Butoanele pentru controlul climei sunt aliniate ca niște soldăței sub ecranul tactil și redau ordinea și disciplina tipic japoneze. Bordul alb-negru arată cool și tineresc, iar detaliile colorate (portocalii în cazul mașinii noastre de test, există ca opțiuni alb sau albastru) fac interiorul lui Ignis extrem de fresh. Luminile turcoaz din bord îi aduc o imagine funky. Materialul plastic nu deranjează, ba chiar dă senzația că […]

Citiți continuarea și vedeți o galerie foto interesantă pe site-ul MissAuto.

Adaugati comentariu