Suzuki Jimny 2019 – Retro SUV-ul se întoarce

Suzuki Jimny (3)

Noul Suzuki Jimny a fost prezentat online înaintea dezvăluirii oficiale programate pentru această vară. Micul SUV va ajunge pe șosele anul viitor pentru a-i ține companie fratelui mai mare, best-seller-ul Vitara. Generația anterioară se afla pe piață încă din 1998.

Spre deosebire de Vitara, Jimny, aflat la cea de-a patra generație, nu pare domesticit, ba chiar din contră. Niponii l-au făcut să arate acum, ca întotdeauna, orientat către aventură. Noua imagine nu îi pune la îndoială calitățile în off-road.

Suzuki Jimny (4)

Constructorul promite că manevrabilitatea pe drum va fi îmbunătățită, fără a afecta însă, caracterul mașini. Cu o punte rigidă și suspensie cu trei brațe, tracțiune integrală, cu low range și garda la sol mare, Jimny își păstrează natura cu care ne-a obișnuit.

Designul pare asemănător cu ceea ce Mercedes a desenat dintotdeauna la Clasa G, cu linii drepte și angulare și stopuri poziționate în bară. Opt culori vor fi disponibile, Kinetic Yellow și Brisk Blue Metallic fiind cele mai îndrăznețe.

Jimny va primi un interior modernizat, cu un sistem multimedia redat pe un ecran tactil, cu un confort sporit la bord față de generațiile anterioare, prioritizând astfel operarea simplă și comodă. Aerul condiționat, cruise control, un buton pentru pornirea și oprirea motorului, un volan multifunctional și frânare de urgență vor fi dotări standard.

Suzuki Jimny (1)

Suzuki a testat mașina în patru țări pentru a reuși să obțină setările ideale ale șasiului și pentru a da micuțului SUV un plus de rafinament, înaintea lansării pe piață, la distanță de 20 de ani față de generația anterioară.

Niponii păstrează încă secretul asupra gamei de motorizare, dar ar putea pune la dispoziția clienților un motor de 1.0 litru BoosterJet și unitatea de 1.2 litri. Un lucru este însă sigur: Jimny nu va fi disponibil cu propulsie diesel, pentru că Suzuki renunță la acest tip de motoare.

Suzuki Jimny (2)

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top