Suzuki Swift model 2023 va primi platformă modulară și propulsie hibrid

Suzuki Swift 2023 autoexpert.ro

Japonezii de la BestCarWeb au stat de vorbă cu oficialii Suzuki și, pe baza detaliilor primite, au trasat primele schițe ale viitorului Suzuki Swift model 2023.

În general, când vrei să afli cu acuratețe detalii despre viitoarele modele japoneze, aici te uiți. BestCarWeb discută în mod regulat cu producătorii niponi, deci află primii tot felul de picanterii. Cum s-a întâmplat, de exemplu, cu viitoarea generația Suzuki Swift.

➡ Citește aici testul cu actualul Swift 💡

Japonezul de clasă mică se află pe piață de 38 de ani. În acest timp, a fost împrospătat de 6 ori, iar în 2022 se pregătește pentru o nouă schimbare. Astfel, modelul 2023 vine cu elemente de design mai ascuțite, cu o nouă grilă și cu faruri retușate. Totuși, desenul nu va fi schimbat radical, deci viitoarea generație va fi ușor de recunoscut drept un Swift.

Suzuki Swift 2023 autoexpert.ro

Schimbările mai importante vor fi de ordin tehnic. Astfel, la baza viitoarei generații se pare că va sta o nouă platformă modulară. Aceasta îi va deschide accesul la un pachet de asistență mai cuprinzător, mult peste cel al actualei generații. Actualul Swift, aflat pe piață din 2017, este construit pe platforma Heartec, care a debutat pe modelele Suzuki în 2014.

Suzuki Swift 2023: motoarele

Publicația japoneză scrie că sub capota versiunii de bază va lucra același sistem de propulsie mild-hybrid, cu motor de 1,2 litri, aspirat. Pe actuala generație, acesta dezvoltă 83 CP și produce un cuplu de 107 Nm, suficiente pentru o accelerație 0-100 km/h în 13,1 s și o viteză maximă de 180 km/h. Consumul combinat este de 4,8 l/100 km conform normelor WLTP.

➡ Vezi aici consumul REAL pentru 16 mild-hybride! 💡

Totuși, Swift va primi și un sistem de propulsie full-hybrid, bazat pe același motor de 1,2 litri, dar care va oferi un plus de eficiență și de putere.

Viitoarea generație va fi prezentată, probabil, în primăvara anului viitor, urmând ca vânzările să înceapă în ultima parte a anului.

via BestCarWeb

Adaugati comentariu