Tăriceanu: Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant

Din 12 octombrie nu mai poți să pui benzină de 95 la pompă. Care este motivul

Revoltător! Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, susține, contrar situației reale, că nu a sesizat nicio scumpire a prețului benzinei și motorinei după reintroducerea accizei la carburanți.

„Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Știu că s-au întâmplat anumite majorări sau micșorări de prețuri. Nu știu dacă aveți mașină, vă duceți la benzinărie să cumpărați benzină sau motorină? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt niște diferențe de preț foarte mari care pot să meargă până la 10% între prețurile practicate de diferite rețele de distribuție și între stațiile de benzină care sunt de exemplu în București, în alte zone din țară, în București și în afara orașelor, deci despre ce vorbim?”, a declarat Tăriceanu.

Președintele Senatului nu este de acord nici cu posibile discuții în Parlament pe tema accizei la carburanți, deși chiar săptămâna aceasta comisia de buget din Senat a decis să elimine articolul de lege care introduce majorarea accizei la carburanți. Pentru ca scumpirile să devină nule, iar eliminarea supraacizei să aibă, totuși, loc, este necesar ca raportul Comisiei de buget să fie votat și de Parlament.

„Nu am discutat. Ce să discutăm? Dacă prețul petrolului, dacă o să crească, o să mai fie majorări de prețuri previzibile, dacă prețul petrolului o mai scadă, probabil că nu o să mai fie micșorări de prețuri, pentru că societățile petroliere își măresc atunci marja de profit. E o economie de piață”, a susținut Tăriceanu.

Reamintim că Guvernul a aprobat, în ședinta din 30 august, majorarea accizelor la carburanți cu 0,32 lei pe litru, în două etape – de la 15 septembrie și 1 octombrie. Prima creștere a intrat deja în vigoare și a dus la scumpiri imediate ale benzinei și motorinei la pompă. Următoarea majorare a accizei la carburanți ar urma să aibă loc pe data de 1 octombrie.

Adaugati comentariu