Taxa auto 2017: Timbrul de mediu va fi eliminat

Taxa auto 2017 e istorie. Timbrul de mediu va fi eliminat de la 1 februarie, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care Statul renunță la 102 taxe nefiscale.

Legea va fi publicată în urmatoarele zile în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la începutul lunii viitoare. Parlamentul a respins, la finalul lunii decembrie, cererea sa de reexaminare a legii, președintele României promulgând actul normativ astăzi, in ultima zi a termenului legal pe care il avea la dispoziție.

Pe lângă Timbrul de mediu, mai dispar și taxele la registrul comertului, taxe consulare și de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Taxa auto a fost introdusă pentru prima dată în 2007 și, în forma sa inițială, era calculată în funcție de vechimea mașinii, de norma Euro îndeplinită și de capacitatea cilindrică a motorului. Anul trecut, pe 9 iunie, Timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justitie, în procedura Vasile Budisan împotriva Administrației Finanțelor Publice Cluj.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top