TAXA AUTO 2018. Vom plăti între 50 și 3.000 de euro la prima înmatriculare

Guvernul nu a reușit să găsească formula ideală pentru noua taxă auto

Ne așteaptă o nouă taxă auto, care va fi introdusă, cel mai probabil, în această vară. Taxa ar trebui plătită o singură dată, la prima înmatriculare a mașinii în România.

Noii proprietari de mașini, care vor dori să le înmatriculeze în țara noastră, vor avea de plătit o sumă între 50 și 3.000 de euro. Valoarea taxei depinde de norma de poluare a vehiculului ce urmează să fie înregistrat.

Trei ani va rămâne valabilă actuala formulă de calcul, aceasta urmând  să fie înlocuită cu un impozit progresiv, care va fi plătit de toți posesorii de vehicule, după modelul implementat în Germania. Pentru calcularea noii taxe auto se ia în considerare norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon. Vechea taxă se calcula pe baza normei de poluare și a anului de fabricație a mașinii, luând în considerare și capacitatea cilindrică.

Statisticile arată că România are, la ora actuală, cel mai vechi parc auto din ultimul deceniu. Vârsta medie a autovehiculelor a trecut de 13 ani. În 2007, aceasta era de 8 ani. La îmbătrânirea parcului auto a contribuit masiv eliminarea taxei. De atunci, în România s-au înmatriculat nu mai puțin de 350.000 de mașini aduse de peste hotare. Cele mai multe dintre acestea sunt Euro 2 și Euro 3.

Cum încearcă autoritățile să întinerească parcul auto? Află aici:

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top