Taxa auto: PSD dorește blocarea restituirii acesteia

Taxa auto, în toate formele sale, ar putea să nu mai fie restituită celor care au achitat-o în trecut, dacă un proiect de lege inițiat de PSD va fi aprobat de Parlament.

„PSD se pregateste sa bage in sedinta de guvern un proiect de memorandum prin care vrea sa legifereze nici mai mult, nici mai putin decat decaderea din dreptul de a solicita restituirea taxei auto pentru toti romanii care nu depun cerere pana la o anumita data. Am intrat in posesia proiectului care trebuia sa fie adoptat in septembrie si care prevedea ca daca cererile de restituire nu sunt depuse pana pe 31 octombrie 2017, oamenii nu-si vor mai primi banii cuveniti! Ticalosia e pregatita deja!”, a dezvăluit fostul șef ANAF, Gelu Stefan Diaconu.

Acesta mai spune ca „procesul de restituire a acestor sume catre toti contribuabilii ar fi trebuit inceput din luna septembrie a acestui an, insa a fost amanat din cauza neemiterii intentionate a normelor de aplicare a legii. Daca sumele ar fi fost restituite, deficitul bugetar ar fi sarit in aer iar ministrul Misa nu ar fi putut sa se mai laude cu simulacrul de rectificari bugetare pozitive”.

Restituirea sumelor reprezentand taxa speciala, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, incasate ca venit al bugetului de stat sau ca venit al Fondului pentru mediu, in perioada 01 ianuarie 2007- 01 februarie 2017 insumeaza circa 6,5 miliarde lei (1,45 miliarde de euro). Toti acesti bani au fost incasati ilegal de statul roman, asa cum aveau sa constate atat instantele de judecata romanesti cat si hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Pana astazi sunt aproape 200.000 de cereri de restituire si hotarari judecatoresti la nivel national neachitate cu flagranta incalcare a legii. Numarul pagubitilor este insa cu mult mai mare.

Adaugati comentariu