Taxa de primă înmatriculare într-o nouă metamorfoză

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, va înainta o nouă propunere pentru modificarea taxei de primă înmatriculare, ce va viza automobilele aduse în țara înainte de 1 ianuarie 2007.

Pe scurt, Guvernul incearca sa extinda taxa de prima inmatriculare si pentru automobilele care au fost aduse in tara inainte de 1 ianuarie 2007. Taxa urmeaza a fi platit de catre vanzator, a declarat Laszlo Borbely. Valoarea ei finala va depinde de mai mult factori dar nu se va ridica la acelasi nivel cu cea reglementata in momentul actual, urmand sa fie aplicata o reducere al carui cuantum nu este inca hotarat.

‘Taxa va ramane, va fi introdusa in plus aceasta obligatie pentru masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, ca la prima vanzare sa se plateasca taxa de prima inmatriculare si deoarece, evident, intra o anumita categorie de cetateni care trebuie sa plateasca taxa atunci cand cumpara o asemenea masina, ne-am gandit sa reducem putin din procentul taxei de prima inmatriculare. Cat va fi? Vom decide in sedinta de miercuri. Eu am propus ca intre 20 si 30%, dar vom decide in sedinta de Guvern de miercuri‘, a declarat ieri ministrul Borbely.

Miercuri vom afla daca aceasta propunere va deveni realitate, sau doar inca o incercare nereusita de a modifica o lege foarte controversata. Cert este ca, odata aplicata, aceasta noua lege de inmatriculare nu va face decat sa limiteze vanzarile de automobile second hand aduse inainte de 1 ianuarie 2007.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top