Taxiurile autonome la care lucrează Mercedes și Bosch vor ajunge în curând pe șosele

taxiurile autonome Mercedes-Benz

Daimler și Bosch lucrează intens la ceea ce companiile numesc “taxiuri autonome”. Proiectul lor se va materializa în curând. CEO-ul de la Bosch Volkmar Denner spune că nu va dura mai mult de câteva luni până când vom vedea mașinile pe șosele.

“Cea mai mare diferență dintre noi și rivalii noștri este că noi concepem vehiculul cu pe un taxi robot de la bun început și nu ca pe o gazdă a unui kit tehnologic montat, pe care alții îl montează pe un vehicul de serie care există deja”, spune Wilko Stark, vicepreședintele Daimler.

taxiurile autonome Mercedes-Benz

Mașina va fi un taxi robot construit special cu acest scop, nu un model deja existent, ale cărui funcții autonome vor avea la bază senzori și camere.

“Tehnologia va fi fenomenal de scumpă”, dă de înțeles șeful diviziei de dezvoltare de la Daimler, Ola Kallenius, care ia în considerare sume de zeci de mii de dolari pentru fiecare dintre mașini.

Cei de la Mercedes sunt însă convinși că proprietarii de flote vor fi tentanți să achiziționeze taxiurile autonome, pentru că, deși vor plăti pentru ele sume consistente, vor scăpa astfel de plata salariilor șoferilor de taxi.

taxiurile autonome Mercedes-Benz

Între timp, Mercedes lucrează intens la testarea limuzinei S-Class Intelligent Drive (foto), cu sistem de rulare autonomă nivellul 3 și plănuiește să trimită pe șosele, în cel mai scurt timp, și mașini capabile de funcții autonome de Nivelul 4 și Nivelul 5.

Foto: Mercedes-Benz S-Class Intelligent Drive.

Adaugati comentariu