Taxiurile londoneze vor ajunge la Berlin în versiune electrică

Taxi electric Londra Berlin

London EV Company va demara comercializarea versiunii electrice a celebrelor taxiuri londoneze în Germania. Domeniul taximetriei din Berlin a fost dominat decenii la rând de mașini Mercedes cu motorizare diesel.

Pentru că standardele referitoare la poluare devin tot mai stricte, LEVC intenționează să speculeze momentul. Compania construiește celebrele taxiurile negre cu propulsie electrică în colaborare în cadrul unui parteneriat cu Volvo. Mașinile vor ajunge din această vară, pe străzile din Berlin și din alte metropole germane. Taxiurile electrice transportă deja pasageri în Amsterdam și la Oslo.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut companiilor auto să grăbească ritmul trecerii la propulsii alternative, pentru că Germania are șanse mici să atingă obiectivul stabilit în privința emisiilor de dioxid de carbon pentru 2020. Statul german a devenit recent cel mai mare consumator de energie regenerabilă din Europa, centrale eoliene și solare furnizând o mare parte din energia necesară.

“Toată lumea realizează că tranziția de la un tip de energie la alta și îmbunătățirea calității aerului sunt obiective care pot fi atinse doar dacă își vor face apariția mai multe mașini electrice pe șoselele germane”, susține președintele LEVC, Carl-Peter Forster. Atât LEVC, cât și Volvo aparțin grupului chinez Geely.

Construite la Coventry, în Anglia, taxiurile electrice au un preț de pornire de 59.600 de euro, din care se scad taxele de 3.000 de euro în cazul achizițiilor de către instituții publice. În plus, guvernul german va beneficia de o reducere suplimentară de 4.000 de euro pe unitate, prețul final fiind de 52.600 de euro. Un astfel de vehicul poate transporta șase persoane și oferă WiFi la bord.

Taxiurile au o autonomie de 640 de kilometri și pot fi încărcate la cele peste 400 de stații dedicate din capitala Germaniei.

Adaugati comentariu