Green Car of the Year – TDI cucereşte Statele Unite ale Americii

Premiul „Green Car of the Year“ 2010, pentru cel mai prietenos vehicul cu mediul înconjurător, a fost câştigat de Audi A3 cu motorizarea de 2,0 litri TDI. Concursul „Green car of the Year“ (Mașina verde a anului) este o competiție organizată de publicația Green Car Journal și premiază producătorii preocupați de reducerea emisiilor poluante ale modelelor proprii.

Concursul se desfășoară de 5 ani și vine ca o apreciere la adresa constructorilor interesaţi de mediul înconjurător. Audi s-a înscris în competiţie și a dovedit tuturor că eficienţa și sportivitatea nu sunt 2 noţiuni străine una de cealaltă când vine vorba de mașini.

1

Premiul a fost primit de către Johan de Nysschen, președintele Audi SUA, care a ţinut să precizeze că prin această distincţie, compania dovedește viitorul strălucit ce se preconizează pentru motoarele cu aprindere prin comprimare și că A3 oferă o soluţie prietenoasă problemelor de mediu din ce în ce mai apăsătoare.

Modelul înscris în concurs, A3 cu motorul TDI de 2,0 litri care generează 103 kw(140 CP), a reușit un consum de 4,4 litri la 100 de km și a avut concurenţă acerbă atât din partea altor modele cu motorizare Diesel, cât și din partea unor automobile cu propulsie hibridă.

Este pentru al doilea an consecutiv când competiţia este câștigată de un motor Diesel. Astfel Audi culege roadele dezvoltării tehnologiei TDI, lucru care se întâmplă de aproape 20 de ani.

De altfel este recomfirmat avântul luat de această tehnologie, care în ultimii ani a dovedit că este o soluţie viabila chiar și în competiţiile automobilistice, dovadă fiind victoriile repurtate de Audi în cursele de anduranţă de la Le Mans sau pe circuitul de la Sebring.

Cunoștinţele acumulate la dezvoltarea acelor propulsoare sunt folosite din plin acum în dezvoltarea noilor generaţii de motoare TDI ale companiei.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top