Teaser – Audi Q8 va fi prezentat în China

Audi Q8 (4)

Viitorul Audi Q8 este tot mai aproape de momentul lansării, iar constructorul german își pregătește fanii publicând o serie de imagini teaser cu viitorul SUV al companiei. Q8 va fi prezentat săptămâna aceasta în China.

Audi nu a dezvăluit prea mult despre viitorul crossover, dar anunță că va prelua “ADN-ul lui Qrquattro și va avea o imagine nouă, cu prestigiul rezervat clasei de lux regăsindu-se în fiecare detaliu.”

Audi Q8 (3)

Desenele fluorescente arătate de Audi confirmă linii sportive și o grilă de mari dimensiuni, dar faruri înguste și un contur descendent al acoperișului. Prizele mari de aer ale conceptului cu același nume se regăsesc și la modelul de serie.

Interiorul va prelua elementele și atmosfera tipice brand-ului, cu un instrumentar de bord digital, scaune și volan îmbrăcate în piele și accente metalizate.

Audi Q8

La baza modelului se va regăsi platforma grupului Volkswagen, MLB Evo. Gama de motorizare ar trebui să includă unitatea turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 250 de cai putere, dar și un motor V6 de 3.0 litri cu 355 de cai putere. Acesta din urmă s-ar putea regăsi și în cadrul unui sistem plug-in hybrid, în compania unui motor electric și a unei baterii litiu-ion, pentru o putere totală de peste 440 de cai putere și o autonomie electrică de aproximativ 60 de kilometri.

Audi plănuiește și versiuni mai performnate, S Q8 și RS Q8. Aceasta din urmă va primi un motor V8 de 4.0 litri și 530 de cai putere.

Audi Q8 va fi prezentat oficial săptămâna aceasta la Salonul Auto de la Beijing.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top