Primul teaser cu Mazda CX-50: video

Mazda CX-50 autoexpert.ro

Mazda a pregătit deja un nou SUV. Îl va chema CX-50 și va apărea pe piață, în versiunea destinată americanilor, în cursul anului viitor. Acum se ițește în primul teaser cu Mazda CX-50. Iată frânturi din viitorul model, și câteva informații!

Gama Mazda se extinde. În Europa, vor fi propuse două SUV-uri nou-nouțe, plasate deasupra lui CX-5. Numele lor: CX-60 și CX-80. Din moment ce CX-5 este un SUV compact, ne așteptăm ca cele două modele să fie un SUV de clasă medie, respectiv mare. Sau, poate, cea mică să fie o versiune coupe pentru CX-5.

Acestea vor fi primele modele Mazda din Europa care vor dispune de sisteme de propulsie Plug-in hybrid. Dată fiind colaborarea dintre Mazda și Toyota, probabil că acesta va fi comun cu cel de pe RAV4 PHEV.

Teaser cu Mazda CX-50

Însă Mazda a patentat în Europa denumirile de la CX-10 la CX-90. Deci ne putem aștepta și la alte SUV-uri în viitor. Până atunci, însă, ne concentrăm pe piața americană. Ne pregătim să-l întâmpinăm pe CX-50, model destinat (deocamdată) yankeilor. Peste patru zile, pe 15 noiembrie, Mazda va face lumină, prezentând oficial modelul. Până atunci, însă, a apărut primul trailer Mazda CX-50.

Acesta prezintă frânturi ale mașinii care se deplasează pe o șosea din pădure. Nu e mare lucru de văzut aici, dar există indicii clare în patentul de design depus de Mazda în America de Nord. Acesta dezvăluie elemente tipice mărcii, cu faruri integrate în grilă și cu calandru relativ îngust (Mazda, cum rămâne cu moda grilelor supradimensionate?).

Teaser cu Mazda CX-50 autoexpert.ro

Se pare că platforma va fi comună cu a modelelor Mazda3 și CX-30, și vom avea inclusiv sistem de tracțiune integrală ”avansat”. Modelul va fi produs în Huntsville, Alabama, de la începutul anului viitor. Deși inițial se credea că CX-50 va fi urmașul lui CX-5, acum se știe că ambele modele vor fi produse în paralel.

sursa foto: carbuzz

Adaugati comentariu