TEASER: McLaren 570S, primul supercar din familia Sports Series

McLaren 570S este numele primului membru al noii familii de supercaruri Sports Series pregătită de brandul britanic. Premiera mondială se va consuma în aprilie, la Salonul Auto de la New York, iar cea europeană, la Amsterdam, două săptămâni mai târziu.

Primul exponent al noii game Sports Series va deveni, în acelaşi timp, mezinul mărcii McLaren, poziţionat ca o alternativă ceva mai accesibilă la actualele 650S şi 675 S. Preţul de pornire se va situa în jurul pragului de 200.000 euro.

În dulcea tradiţie McLaren, numele noului supercar pare să indice puterea maximă exactă a acestuia, respectiv 570 CP, resurse furnizate de familiarul V8 bi-turbo de 3,8 litri montat central, prezent şi în fişa tehnică a fraţilor mai mari. Structura din fibră de carbon va fi şi ea preluată ad-literam de noul McLaren 570S.

Pe parcursul carierei sale, noul model McLaren 570S va primi şi două versiuni suplimentare, un 525S detunat dedicat pieţei din China şi un top-model LT, inspirat de varianta extremă omonimă a lui 650S, recent lansatul 675LT.

Gama Sports Series va include trei modele distincte, pe lângă coupe-ul aşteptat să debuteze la New York, fiind plănuite alte două variante de caroserie: un Spider cu două locuri şi un coupe cu patru locuri.

Debutul comercial al noului supercar McLaren 570S este programat pentru cea de-a doua jumătate a anului în curs.

Adaugati comentariu