TEASER OFICIAL: Noua generație Kia Rio vine la Paris

Noua generație Kia Rio va fi dezvăluită în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris din această toamnă (1-16 octombrie). 

Primele schițe oficiale ale noului model de clasă mică indică o evoluție și nu o revoluție stilistică. Designul exterior urmează direcția de design trasată de noile generații Sportage și Sorento, asemănarea cu fratele de concern Hyundai i20 de la care va prelua platforma tehnică și motorizările fiind, de asemenea, evidentă.

kia-rio-2

Kia susține că noul Rio este rezultatul colaborării strânse dintre birourile de design din Germania și Statele Unite, idee ce susține conceptul de mașină globală. Este de așteptat ca dimensiunile exterioare să crească sensibil comparativ cu modelul actual.

La capitolul motorizări, noua generație Kia Rio nu va aduce niciun fel de surprize, urmând să ofere o paletă de versiuni similară celei prezente și în gama Hyundai 20. Mai precis, un motor aspirat de 1,25 litri cu 75 și 84 CP, respectiv unul turbo de 1 litru și 100 CP, ambele alimentate cu benzină, plus două dieseluri de 1,1 litri/75 CP și 1,4 litri/90 CP.

Debutul comercial pe piața din Europa este preconizat pentru prima parte a anului viitor.

kia-rio-1

Adaugati comentariu