TEASER OFICIAL: Noul Audi Q5 vine la Paris

Noul Audi Q5 va fi lansat peste mai puțin de o săptămână, la Salonul Auto de la Paris. Mai ușor și mai spațios, Q5 își prezintă latura versatilă și noile faruri LED Matrix într-un ultim teaser oficial.

A doua generație Audi Q5 se va construi pe platforma MLB Evo destinată modelelor cu motoare amplasate longitudinal folosită și pentru Q7, care utilizează un procent important de oțel de înaltă rezistență și aluminiu. La fel ca și vasul amiral Q7, care este mai ușor cu până la 325 kg, a doua generație Q5 va fi mai ușoară cu până la 100 kg. Fosta generație cântărea în funcție de motorizare între 1.795 kg și 1.995 kg.

Pe lângă versiunile cu propulsie convențională cu patru și șase cilindri va fi disponibilă și una Plug-In Hybrid. Audi Q5 e-Tron va combina motorul turbo pe benzină 2.0 TFSI de 252 CP cu două motoare electrice, unul de 40 kW la puntea față și al doilea de 85 kW la puntea spate. Această tehnologie a fost prezentată pe conceptul Allroad Shooting Brake la Detroit în 2014.

Ulterior, se va oferi și un diesel de top S Q5 TDI, echipat cu un V6 de 3 litri care va ajunge la circa 330 CP față de 313 CP în prezent. Versiunile cu motoare mai mici vor avea tracțiune față, tracțiunea integrală fiind oferită optional sau standard la motorizările mai puternice.

Noul Q5 se va prezenta în toamnă și se va produce în noua uzină Audi de la San Jose Chiapa, Mexic.

Adaugati comentariu