Teaser foto: Noul Nissan Leaf se lansează pe 6 septembrie

Noul Nissan Leaf se lansează pe 6 septembrie. A doua generație a modelului 100% electric va fi disponibilă oficial și pe piața din România.

Cel mai recent teaser foto dezvăluie forma stopurilor noului Leaf. Acestea imită forma unui bumerang, în stilul inaugurat deja de citadina Micra. Un alt detaliu inedit este sigla Zero Emission, aplicată pe hayon, imediat sub lunetă, element ce ține să reamintească tuturor că Nissan Leaf este unul dintre pionierii propulsiilor alternative și cel mai vândut automobil electric din 2016.

Designul noului Nissan Leaf va fi inspirat de cel al conceptului IDS (Intelligent Drive System) prezentat la Salonul de la Tokio în toamna lui 2015. Portierele spate care se deschid în sens invers nu se vor regăsi, însă, pe mașina de serie.

Noul Nissan Leaf va oferi două versiuni de baterie, una de bază de 40 kWh, respectiv una de capacitate mare, de 60 kWh, comparativ cu numai 30 kWh în prezent. Autonomia va urca astfel la 500 km pentru modelul de top, versiunea de bază urmând să ruleze peste 300 km cu un plin de energie. Motorul noului Leaf va produce aproximativ 147 CP și 320 Nm versus numai 107 CP și 253 Nm, în prezent.

Noul Nissan Leaf va fi și primul model care va beneficia de tehnologia e-Pedal. Aceasta va permite șoferului, după acționarea unui buton dedicat din bord, să frâneze sau să oprească mașina utilizând și pedala de accelerație.

nissan-leaf-2

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top