PRIMELE IMAGINI: Skoda Kodiaq, noul SUV compact cu 7 locuri

Lansarea Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq, noul SUV compact al brandului ceh, va fi dezvăluit pe 1 septembrie, în avanpremiera premierei de la Salonul Auto de la Paris (1-16 octombrie). PRIMELE FOTOGRAFII OFICIALE.

Noul SUV Skoda va avea 4,70 m lungime, 1,91 m lățime și 1,68 m înălțime și va fi poziționat deasupra actualului Yeti, fiind construit pornind de la versiunea lungă a platformei modulare MQB, utilizată și de viitorul VW Tiguan XL cu șapte locuri.

Un motor turbo TSI de 2 litri și 180 CP va sta la vârful gamei de motorizări, în timp ce modelele entry-level vor fi animate de micul TSI de 1 litru și 115 CP. Fanii motoarelor alimentate cu benzină vor putea opta și pentru unitatea TSI de 1,4 litri cu 125 sau 150 CP, cea din urmă disponibilă cu tehnologie de dezactivare parțială a cilindrilor. Paleta de motoare diesel va include un TDI de 1,6 litri și 115 CP și două variante 2.0 TDI de 150 și 190 CP. Transmisia integrală va fi standard sau opțională, în funcție de versiune. Pentru motorizările mai puternice, clienții vor putea specifica și transmisii DSG cu șase trepte, precum și un sistem de configurare a modului de lucru al tracțiunii.

Dacă prototipul ConceptS oferea spațiu amplu pentru șase pasageri, scaunele sale fiind repartizate pe trei rânduri distincte, modelul de serie va putea configurat cu cinci sau șapte locuri. Skoda anunță, de asemenea, un volum generos de 720 litri pentru portbagaj, cu un maxim de 2.065 litri generat prin rabatarea completă a scaunelor posterioare.

skoda-kodiaq-3

Echiparea de serie va include un touchscreen de 6,5 inch, care, în funcție de piață și versiune, va putea juca și rolul unui hot-spot Wi-Fi, ce deschide accesul pasagerilor către aplicațiile și browser-ul online al sistemului multimedia. Compatibilitatea cu standardele Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink este, de asemenea, standard.

Debutul comercial pe piața din România este preconizat pentru prima parte a anului viitor.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top