TEASER: Prima imagine cu noul Volvo XC60

Premiera mondială a noului Volvo XC60 va avea loc luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva. Până atunci, însă, campania de teasing continuă cu două imagini oficiale.

Prima fotografie dezvăluie partea frontală a noului SUV de clasă medie Volvo. Aceasta este dominată de calandrul tipic mărcii, un element complet inedit fiind îngemănarea dintre faruri și grilă, în stilul Seriei 3 de la BMW. Forma blocurilor optice este, de asemenea, familiară, amintind de fratele mai mare XC90.

A doua imagine teaser prezintă profilul noului Volvo XC60, din nou extrem de apropiat de cel al lui XC90, păstrând, bineînțeles, proporțiile. Al treilea geam lateral este decupat ceva mai abrupt în partea de jos, însă, dincolo de gabaritul diferit, deosebirile dintre cele două modele par să se oprească aici.

Noul Volvo XC60 va fi construit pe platforma modulară SPA (Scalable Product Arhitecture) folosită deja cu succes și de noile S90/V90/XC90, ceea ce se traduce printr-o paletă similară de motorizări și tehnologii prezente la bord. Interiorul va fi în mare parte identic, cu ecranul tactil central dispus în format portrait, în stilul unei tablete.

Pentru XC60, Volvo a pregătit o gamă de motoare exclusiv turbo cu trei și patru cilindri, primele cu cilindreea de 1,5 litri și puteri maxime de până la 180 CP, iar cele din urmă cu maximum 320 CP, în format plug-in hybrid. O cutie automată cu opt trepte, tracțiunea față sau integrală vor face, de asemenea, parte din program. La capitolul diesel, XC60 va utiliza motorul de 2 litri cu patru cilindri de la XC90.

82fy7d9bhxn0

Adaugati comentariu