Teaser: Subaru Viziv Performance Concept sau noua Impreza WRX STi

Subaru Viziv Performance Concept este numele studiului de design care prefigurează următoarea generație a sedanului de înaltă performanță Impreza WRX STi.

Acesta va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Tokyo. La expoziția care își deschide porțile în ultima săptămână a lunii octombrie, Subaru va prezenta, de asemenea, o pleiadă de versiuni noi ale modelelor actuale.

De câțiva ani, Subaru folosește titulatura Viziv pentru conceptele sale, denumirea fiind, de fapt un acronim al expresiei Viziune și Inovare. În luna noiembrie a anului trecut, japonezii au lansat Viziv-7, o previzualizare a unui MPV cu șapte locuri, iar în 2015, Subaru a prefigurat un crossover compact, sub forma prototipului Viziv 2.

Anul acesta, a sosit rândul lui Viziv Performance Concept, o previzualizare a unui sedan sportiv, complet nou. Subaru a publicat doar două teasere foto, pentru moment, și niciun fel de date tehnice. Cu toate acestea, marca japoneză raportează că mașina este dotată cu sisteme de siguranță și asistență extinse, reunite sub eticheta EyeSight. La nivel estetic, Viziv Performance Concept este o reinterpretare modernă a proporțiilor clasice ale modelului Impreza, ceea ce sugerează că următoarea generație a sedanului compact, așteptată pe piață până în 2020, ar putea adopta un design ceva mai îndrăzneț.

subaru-viziv

Știrile mai puțin importante, care merită totuși menționate, vizează celelalte debuturi de la Tokyo: S208, o versiune speciala a actualei generații WRX STi, doar 450 de exemplare urmând să fie disponibile în țara natală. Acesta este înlocuitorul modelului S207 prezentat în 2015. Lista premierelor continuă cu Subaru BRZ STI Sport, din nou o ediție limitată pentru piața japoneză. Vor fi construite doar 100 de exemplare.

Cel din urmă este conceptul XV Fun Adventure, o previzualizare galben canar a unui XV cu un pachet de design mai aventuros, XV fiind versiunea cross-over a noului Impreza.

impreza-1

Adaugati comentariu