Teaser: SUV-ul electric BMW iX1 va debuta la finalul anului

BMW a publicat o schiță teaser pentru noul model electric iX1, noul SUV urmând să debuteze spre finalul anului cu o autonomie de 438 kilometri.

BMW a publicat o schiță teaser pentru viitorul SUV electric iX1 ce va fi lansat la finalul anului 2022, alături de a treia generație BMW X1. BMW a comunicat și autonomia oficială pentru viitorul model iX1 ce va varia între 413 și 438 km (măsurată conform standardului WLTP).

Schiță teaser BMW iX1

BMW spune că aceste valori sunt pentru modelul de pre-producție, urmând ca cifrele finale să fie comunicate mai aproape de lansarea modelului. Noul model electric iX1 va fi fabricat la uzina BMW din Leipzig alături de viitorul Mini Countryman, model cu care X1 împarte platforma tehnică. De altfel și Mini Countryman va primi o variantă complet electrică.

Din schița publicată putem remarca grila specifică BMW cu o alură destul de masivă, faruri angulare și un spoiler față agresiv. Pe spoiler și grilă există accente albastre, specifice modelelor BMW electrice. BMW spune că iX1 va folosi a cincea generație a propulsiei electrice BMW eDrive, la fel ca și BMW iX3 sau BMW iX xDrive40.

Conform unor informații preliminarii neconfirmate, BMW iX1 va avea două baterii: 38 kWh pentru varianta de bază și alta de 74 kWh.

Via BMW

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top