Tehnologie avansată pentru producţia BMW X3

BMW Manufacturing Co. a anunţat implementarea unei noi platforme alternative de utilizare a pilelor de combustie cu hidrogen pentru propulsarea echipamentelor de manevrare a materialelor de la fabrica din Spartanburg.

Motostivuitoare, trolii şi stivuitoare propulsate de pile de combustie cu hidrogen vor fi utilizate la noua hală de asamblare BMW, acolo unde va fi produsă cea mai nouă generaţie BMW X3 din segmentul Sports Activity Vehicle. Aceasta dezvoltare marchează finalizarea unei investiţii de trei ani de peste un miliard de dolari în extinderea fabricii din Spartanburg cu peste 100.000 metri pătraţi şi este un nou element important care marchează efortul pentru dezvoltare durabilă al locaţiei de la Spartanburg.

Pilele de combustie cu hidrogen preiau energia chimică stocată sub formă de hidrogen şi o transformă în energie electrică prin intermediul a două reacţii electrochimice interne. Singurele efecte secundare ale pilelor de combustie cu hidrogen sunt căldura şi apa, ceea ce face ca alegerea acestei forme de energie să fie mai prietenoasă cu mediul decât orice altă sursă convenţională de energie.

“Datorită proiectului pe care îl implementează la Spartanburg, BMW a făcut un nou pas important spre reafirmarea angajamentului global faţă de dezvoltarea durabilă”, a declarat Josef Kerscher, preşedintele BMW Manufacturing. “Avem o viziune clară şi suntem hotărâţi în a ne atinge obiectivul propus: utilizarea cât mai mult posibil a energiei regenerabile în interiorul acestei uzine.” Reuşita acestei implementări a noii tehnologii a fost posibilă şi datorită colaborării cu partenerii de la Linde North America şi Plug Power. 

Mike Beckman, vicepreşedinte al echipei Linde pentru energii alternative, a declarat: “Suntem parteneri cu BMW pentru a îndeplini obiectivul comun al companiilor noastre de a implementa soluţii alternative de energie, cu costuri cât mai scăzute, care să reducă emisiile. Faptul că BMW a ales Linde pentru furnizarea hidrogenului şi a sistemului de alimentare este o recunoaştere a tehnologiilor de vârf şi a profesioniştilor dedicaţi de care dispunem, care au lucrat îndeaproape cu BMW pentru implementarea soluţiilor de alimentare”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top