Telekom România intră pe piața stațiilor de încărcare pentru automobile electrice

Telekom România este primul operator de telecomunicații care instalează stații de încărcare pentru automobilele electrice.

Telekom România va instala stații de încărcare în orașele Giurgiu, Galați și Râmnicu Vâlcea. Este pentru prima dată când un operator telecom intră pe piața stațiilor de încărcare în România.

15 stații de încărcare pentru orașul Galați

Telekom a câștigat o licitație publică pentru instalarea a 15 stații de încărcare rapidă în Galați. Stațiile vor furniza 50kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Fiecare staţie instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în același timp.

Durata de implementare a proiectului este de șapte luni, împărțită în o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție. Garanția pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei+TVA.

statie incarcare

Cele 15 stații de încărcare rapidă din Galaţi vor fi instalate pe Strada Stadionului, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cartierul Țiglina I, pe strada Constantin Levaditti, pe strada Brailei, pe strada Domnească (sediul Primăriei Municipiului Galați), pe Bulevardul Galați, numărul 4C, pe Bulevardul Siderurgiștilor, bloc PS2, pe strada Constructorilor (parcare zona Arcada), în parcarea interioară a parcului Rizer, în parcarea Grădina Publică, de pe strada Elena Doamna, pe Bulevardul Brăilei – parcare P2 – zona trei Star, în parcarea blocului ANL de pe strada Feroviarilor, în parcarea aferentă parcului Corneliu Coposu, de pe strada Cloșca, și în parcarea Grădinii Botanice, de pe Bulevardul Unirii.

Telekom Romania urmează să instaleze staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice şi în alte oraşe din ţară, ca urmare a câştigării unor licitaţii organizate de Primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru stații de încărcare. Proiectele sunt în derulare şi vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

Tesla Supercharger în România

Via Telekom

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top