Tentativă de record mondial: Turul lumii cu Honda Monkey

turul lumii Honda Monkey 2020 Andre Sousa

Un portughez temerar a plecat în turul lumii cu o Honda Monkey cale de peste 61.000 km. Scopul călătoriei este de a deveni primul om din lume care înconjoară globul cu o mini motoretă. Turul lumii cu Honda Monkey va dura 2 ani și va trece prin 50 de țări. 

Portughezul de 24 ani Andre Sousa are o viață palpitantă. Pilot moto la clasa 600 cmc, el deține un record mondial de cea mai rapidă călătorie în jurul Americii de Sud pe o mini motoretă Honda de 125 cmc. El a parcurs peste 24.000 km în 120 zile.

61.000 km în 2 ani 

Acum el are un plan și mai ambițios: un tur al lumii cu o minimotoretă Honda Monkey. Sousa va parcurge peste 61.000 km în 2 ani de zile și va trece prin 50 de țări.

El a plecat pe 12 iulie din Avis, Portugalia către Europa și Asia, lăsând Africa la urmă. Inițial, plănuise ca din Portugalia să coboare spre Africa cum arată harta traseului, apoi să revină în Europa, să treacă în Asia, de acolo în Australia și de acolo spre America de Sud până în America de Nord și să revină apoi în Europa.

turul lumii Honda Monkey 2020 Andre Sousa

Însă din cauza epidemiei de coronavirus, în Africa granițele sunt închise așa că a fost nevoit să își schimbe traseul.

Astfel, din Portugalia a trecut în Spania, traversează Europa și intră în Asia trecând prin Turcia, Iran, Pakistan, India, Myanmar, Thailanda, Laos, Cambodgia, Malaezia și Singapore. De la Singapore va zbura cu avionul până la Perth, Australia și de acolo la Sydney.

Apoi, va urma o nouă transbordare cu avionul spre America de Sud, unde va traversa Columbia, Panama, America Centrală, Mexic, SUA, Route 66 (care va fi parcursă pe jumătate) și va ajunge la New York, apoi spre nord în Canada de unde va traversa în Europa și va trece și prin Africa.

turul lumii Honda Monkey 2020 Andre Sousa

Motoreta Honda Monkey are motorul de serie

Sousa a ales noua Honda Monkey datorită fiabilității ei. Mini motoreta are un motor monocilindru de 125 cmc, răcit cu aer, identic cu al versiunii de serie, ceea ce înseamnă o putere de 9,4 CP/7.000 rpm și un cuplu maxim de 11 Nm/5.250 rpm. Alimentarea se face prin injecție de benzină.

Viteza maximă este de 90 km/h dar viteza medie nu va fi mai mare de 50 km/h deoarece vor fi zone mai ales prin Asia și America de Sud cu macadam plus că motoreta va fi destul de încărcată.

Față de versiunea de serie, motoreta lui Sousa va avea genți laterale, un sistem de evacuare modificat și lumini suplimentare. Acestea sunt singurele modificări față de versiunea de serie. Nu va fi o călătorie de lux deoarece Sousa nu va dormi în hoteluri ci în cortul în care ăl transportă după el.

Îl puteți urmări pe temerarul portughez pe site-ul său www.Ridethatmonkey.com 

sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ride.that.monkey/

Adaugati comentariu