Tesla a eliminat încărcătorul din dotarea modelelor noi

Clienții noi care au optat pentru un model Tesla au primit mașina fără încărcatorul pentru prize casnice care făcea parte din echiparea mașinii.

Tesla a decis să elimine din echiparea mașinilor noi pe care le produce încărcătorul standard pentru prize casnice. Elon Musk, fondatorul companiei americane, a confirmat acest lucru pe Twitter, motivând decizia mărcii prin faptul că aceste încărcătoare nu erau utilizate de către proprietari.

Tesla renunță la încărcătorul standard

Încărcătorul standard ce putea fi folosit pentru alimentarea mașinii acasă la o priză standard de 220V a fost eliminat din echiparea modelelor Tesla. Prin vocea lui Musk, Tesla spune că clienții săi folosesc extrem de rar acest tip de încărcător, preferând să meargă la o stație rapidă Tesla Supercharger sau să își instaleze acasă un Wall Connector.

Echipamentul pentru încărcarea mașinii la prize casnice era oferit opțional la prețul de 275 dolari, iar Tesla spune că va scădea prețul la 200 dolari pentru cine dorește să achiziționeze chargerul standard. Pe siteul Tesla, prețul a rămas, însă, neschimbat, iar încărcătorul casnic este marcat ca fiind ”out of stock”.

Tesla a inaugurat de curând noua sa uzină din Germania, situată lângă Berlin. Unitatea de producție de lângă Berlin are o capacitate instalată de producție de peste 500.000 de vehicule 100% electrice și are ca suport o uzină de baterii care va genera peste 50 de gigawați.

Via Insideevs

Adaugati comentariu