Tesla a început construcţia fabricii de 2 miliarde de dolari din Shanghai

Tesla a început construcţia fabricii de 2 miliarde de dolari din Shanghai

Tesla a început construcţia fabricii din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari, unde va începe până la sfârşitul acestui an producţia de vehicule electrice Model 3.

Construcţia aceste fabrici, despre care se discută de mult timp, marchează un pariu major făcut de Elon Musk, care vrea să îşi extindă prezenţa în China, cea mai mare piață auto din lume, unde compania americană este concurată tot mai mult de producători auto locali, iar vânzările sale au fost afectate de majorarea tarifelor pentru importurile din Statele Unite.

“Shanghai Giga va produce versiuni mai ieftine ale automobilelor 3/Y, pentru piaţa chineză. Toate automobilele Model S/X şi versiunile mai scumpe ale Model 3/Y vor fi construite în Statele Unite pentru piaţa mondială, inclusiv pentru China”, a anunțat Elon Musk pe Twitter.

China este cea mai mare piaţă de automobile electrice din lume, iar majoritatea analiştilor anticipează că vânzările de vehiculele electrice vor creşte rapid, având în vedere că guvernul susţine puternic trecerea în totalitate la vehicule electrice.

Adaugati comentariu